Ce imagine îți vine în minte mai întâi când te gândești la unitățile modulare? Poate că aveți în vedere containerele de depozitare portabile folosite pentru a adăposti echipamente și consumabile valoroase. Sau poate vă imaginați containere de marfă colorate care transportă mărfuri peste mări. Dar știați că containerele modulare pot fi utilizate pentru o varietate de scopuri creative? Multe dintre aceste unități au, de asemenea, viață peste utilizarea prevăzută. Unul dintre motive este faptul că reutilizarea containerelor este o opțiune mai ecologică decât topirea lor odată ce și-au îndeplinit scopul inițial.

Arhitecții, designerii și planificatorii găsesc de zeci de ani modalități inventive de a utiliza containerele modulare ca elemente structurale. Potrivit Places Journal, tendința de „urbanism de containere” a început în anii ’60 și a cunoscut o renaștere cu noul mileniu:

„În loc să încerce să construiască un ansamblu urban ideal și de sine stătător, urbanismele containerului învață să folosească infrastructura existentă și artefactele industriale în uz, cum ar fi cutia de transport – încurajând o viziune a orașului la fel de proaspătă ca cel mai recent tweet și la fel de august. ca piață de rulote. ”

Iată doar câteva moduri inspirative de utilizare și reutilizare a containerelor modulare pe tot globul:

Transportul

Anul trecut, Yoav Messer Architects și-au propus podul Econtainer de 525 de metri lungime, un pod realizat din containere maritime second-hand care va conecta Lod Road de Parcul Național Arial Sharon din Tel Aviv, Israel. Podul poate sprijini traficul pentru vehicule ușoare si pietoni, inclusiv biciclete și motoscutere.

Locuințe

Casa Oruga” este ceea ce Sebastian Irarrazaval numește casa pe care a proiectat-o folosind containere maritime. Casa permite patrunderea curentilor de aer din ambele părți, economisind energie care ar fi fost folosita pentru aerul condiționat în căldura din Chile. În Norvegia, doi studenți de la Universitatea Stavanger au propus utilizarea unităților modulare pentru a rezolva criza locuințelor studenților din țară. Containerele maritime au fost echipate cu bucătării, dormitoare și multe altele. Containerele maritime nu sunt singurele unități care sunt refolosite în alte scopuri: o firma de cercetare in domeniul arhitecturii din Los Angeles a folosit containere maritime pentru a crea case low-cost, dar in stil modern, în California.

Educație

Școala Costa Mesa Waldorf din California este realizată din 32 de containere maritime second-hand. Construite în mai puțin de 100 de zile, clădirile servesc ca săli de clasă, laborator de știință, salon pentru studenți și multe altele.

Agricultură

Începând cu 2010, compania FreightFarms, din Boston, a început să cumpere și să recondiționeze containere frigorifice neutilizate pentru a crea ferme interioare hidroponice complete. Fiecare FreightFarm poate produce sute de capete de salată sau alte verzi în fiecare săptămână, tot anul și în orice locație. FreightFarm de la Boston Latin School permite studenților să crească produse proaspete pe tot parcursul anului.

Retail

În New Jersey, containerele maritime sunt utilizate ca magazine de-a lungul țărmului Jersey. De la înghețată ambulantă până la vânzarea artelor, aceste containere au fost modificate pentru a satisface eficient nevoile de vânzare cu amănuntul. Unele containere martime au fost chiar transformate în mall-uri întregi, ca acesta în Noua Zeelandă. În Africa de Sud, un centru de retail format din 27 de containere maritime a fost deschis anul trecut.

Crize umanitare

În Hawaii, criza de locuințe este combătută de Centrul de servicii de navigație pentru locuințe Hale Mauliola, realizat în totalitate din containere maritime modernizate și adăpostind până la 90 de persoane simultan. Pentru a ajuta la ameliorarea crizei de refugiați din Europa, compania-mamă a lui WillScot, Algeco Scotsman (AS), folosește containere modulare pentru a crea spații de cazare sigure și curate pentru mii de persoane din Germania. AS va oferi unitățile sale de închiriere configurate ca facilități de ședere pe termen scurt pentru solicitanții de azil și / sau un sat complet la cheie, inclusiv catering, agrement, spitale, școli etc.

Cerere acum o ofertă personalizată

Contactează-ne acum la numărul de telefon 0732 414 946 sau trimite-ne o cerere personalizată pentru o cotație rapidă de preț!

Citiți în continuare: