Sunt containerele maritime răspunsul la criza globală a locuințelor?

Milioane de containere maritime raman neutilizate. Ar putea fi acest lucru un răspuns la criza globală a locuințelor? Experții în containere maritime de la www.vanzaricontainere.ro cauta raspunsuri la aceasta intrebare.

Vremurile disperate apelează adesea la soluții radicale. Daca un lucru din lume este sigur, acela este ca exista containere maritime. În lume exista până la 40 de milioane de containere maritime, iar experții cred că în prezent sunt utilizate doar șase milioane.

Cine ar locui intr-un container maritim?

Containerele maritime sunt construite pentru a fi puternice, sigure și practice. Acestea sunt modalitati ieftine pentru depozitare, dar oferă o cazare confortabilă? Ideea de a locui într-un container maritim ar putea atrage unele scepticisme, ca fiind nepractice și poate chiar puțin ciudate. Este important să ne gândim la containerele maritime nu ca la produse finite, ci ca la materii prime – ca exoscheleturi pentru viitoarele case. Pentru că într-adevăr, nu există nicio limita pentru ceea ce poți face cu un container maritim.

Ele pot fi ușor izolate și pot fi dotate cu ferestre, uși, pereți despărțitori interni, electricitate și apă curentă – tot ceea ce este necesar pentru locuirea umană. Un singur container maritim poate fi transformat într-o locuință confortabilă în cel mai scurt timp. Dar dacă este nevoie de mai mult spațiu, puteți face conexiunea cu mai multe containere, unul peste altul.

Dacă vă întrebați cu adevărat dacă oamenii ar trăi confortabil în containere maritime convertite in case, luați în considerare popularitatea pe care, containerele maritime convertite pentru uz comercial, incepe sa o aiba. Dacă sa foloseasca containerele maritime ca locuințe accesibile, este bine de stiut că mulți nu se gândesc la acest lucru atât de mult inca.

Urbanizarea care nu lasă pe nimeni în urmă

Utilizarea containerelor maritime pentru locuit este o formă de construcție modulară. Cea mai mare parte a lucrărilor se pot face in halele noastre de la www.vanzaricontainere.ro urmand ca dupa finalizare sa fie pur si simplu transportate si instalate in locatia dorita de dvs.. Există numeroase exemple de spatii din diferite locatii din Europa care au fost construite rapid bazate pe containere maritime pentru a crea noi locuri pentru cazarea muncitorilor de pe santiere, locuri de odihna pentru soferi sau locuri de joaca. În câteva luni, se poate transforma o bucată de teren neutilizată într-un nou complex. Comparativ cu un spațiu de locuit standard, nu costă deloc mai mult să convertiti un container maritim într-o casă. Costurile de intretinere sunt minime; consideram că toate casele din containere modulare cu electricitate pot fi folosite pentru mai puțin de 220 lei pe lună.

Containere maritime vin ca solutie a mai multor crize

Dincolo de furnizarea de locuințe accesibile de înaltă calitate, convertirea containerelor maritime pentru uz uman abordează o altă problemă majoră cu care se confruntă lumea în prezent – încălzirea globală.

De ce există atât de multe containere neutilizate în lume? Se datorează faptului că poate fi costisitor ca ele sa fie returnate goale dupa ce marfa a fost descarcata. Prin urmare, multe firme de transport maritim aleg să folosească containere maritime noi de fiecare daca cand fac un transport. Rezultatul final este un sistem extrem de ineficient și milioane de containere neutilizate sunt lasate să ruginească în întreaga lume.

Desigur, aceste containere se pot recicla, dar topirea lor folosește aproximativ 8.000 kWh de energie. Convertirea acestora, însă, poate utiliza mai puțin de 400 kWh.

Acesta este doar un motiv pentru care containerele maritime convertite sunt considerabil mai ecologice decât alte tipuri de clădiri. Industria cimentului este unul dintre cei mai mari producători de dioxid de carbon din lume. Pe lângă reducerea emisiilor care ar proveni dintr-o construcție tradițională, containerele maritime folosesc materiale existente, care altfel ar fi poluat Pământul si mai mult.

Un leac pentru criza globală a locuințelor?

Lipsa locuințelor accesibile este doar un factor care contribuie la criza globală a locuințelor. Aceasta este o problemă extrem de complexă, fără solutii rapide. În multe țări, problema este una de atitudine – se pune prea mult accent pe proprietatea locuinței și mult prea multe persoane tratează proprietatea ca un bun comercial, mai degrabă decât o cerință fundamentală.

Construirea de case mai accesibile nu va rezolva peste noapte criza globală a locuințelor. Dar situația devine din ce în ce mai critică și vremurile disperate necesită o abordare creativă a rezolvării problemelor. În lume există multe milioane de containere maritime neutilizate și multe milioane de oameni care au nevoie de case.

Deci. Sunt containerele maritime viitorul locuințelor accesibile? Nu putem raspunde momentan la aceasta intrebare dar este un domeniul potrivit pentru a incepe sa cautam.

Comments for this post are closed.