Containere maritime

Milioane de containere maritime rămân neutilizate. Ar putea fi acest lucru un răspuns la criza globală a locuințelor? Experții în containere maritime de la www.vanzaricontainere.ro caută răspunsuri la aceasta întrebare.

Vremurile disperate apelează adesea la soluții radicale. Dacă un lucru din lume este sigur, acela este că există containere maritime. În lume exista până la 40 de milioane de containere maritime, iar experții cred că în prezent sunt utilizate doar șase milioane.

Cine ar locui într-un container maritim?

Containerele maritime sunt construite pentru a fi puternice, sigure și practice. Acestea sunt modalități ieftine pentru depozitare, dar oferă o cazare confortabilă? Ideea de a locui într-un container maritim ar putea atrage unele scepticisme, ca fiind nepractice și poate chiar puțin ciudate. Este important să ne gândim la containerele maritime nu ca la produse finite, ci ca la materii prime – ca exoscheleturi pentru viitoarele case. Pentru că într-adevăr, nu există nicio limită pentru ceea ce poți face cu un container maritim.

Ele pot fi ușor izolate și pot fi dotate cu ferestre, uși, pereți despărțitori interni, electricitate și apă curentă – tot ceea ce este necesar pentru locuirea umană. Un singur container maritim poate fi transformat într-o locuință confortabilă în cel mai scurt timp. Dar dacă este nevoie de mai mult spațiu, puteți face conexiunea cu mai multe containere, unul peste altul.

Dacă vă întrebați cu adevărat dacă oamenii ar trăi confortabil în containere maritime convertite in case, luați în considerare popularitatea pe care, containerele maritime convertite pentru uz comercial, începe să o aibă. Dacă sa folosească containerele maritime ca locuințe accesibile, este bine de știut că mulți nu se gândesc la acest lucru atât de mult încă.

Cine ar locui într-un container maritim?

Utilizarea containerelor maritime pentru locuit este o formă de construcție modulară. Cea mai mare parte a lucrărilor se pot face în halele noastre de la vanzaricontainere.ro urmând ca după finalizare să fie pur și simplu transportate și instalate în locația dorită de dvs. Există numeroase exemple de spatii din diferite locații din Europa care au fost construite rapid bazate pe containere maritime pentru a crea noi locuri pentru cazarea muncitorilor de pe șantiere, locuri de odihnă pentru șoferi sau locuri de joacă. În câteva luni, se poate transforma o bucată de teren neutilizată într-un nou complex. Comparativ cu un spațiu de locuit standard, nu costă deloc mai mult să convertiți un container maritim într-o casă. Costurile de întreținere sunt minime; consideram că toate casele din containere modulare cu electricitate pot fi folosite pentru mai puțin de 220 lei pe lună.

Containere maritime vin ca soluție a mai multor crize

Dincolo de furnizarea de locuințe accesibile de înaltă calitate, convertirea containerelor maritime pentru uz uman abordează o altă problemă majoră cu care se confruntă lumea în prezent – încălzirea globală.

De ce există atât de multe containere neutilizate în lume? Se datorează faptului că poate fi costisitor ca ele sa fie returnate goale după ce marfa a fost descărcată. Prin urmare, multe firme de transport maritim aleg să folosească containere maritime noi de fiecare daca când fac un transport. Rezultatul final este un sistem extrem de ineficient și milioane de containere neutilizate sunt lăsate să ruginească în întreaga lume.

Desigur, aceste containere se pot recicla, dar topirea lor folosește aproximativ 8.000 kWh de energie. Convertirea acestora, însă, poate utiliza mai puțin de 400 kWh.

Acesta este doar un motiv pentru care containerele maritime convertite sunt considerabil mai ecologice decât alte tipuri de clădiri. Industria cimentului este unul dintre cei mai mari producători de dioxid de carbon din lume. Pe lângă reducerea emisiilor care ar proveni dintr-o construcție tradițională, containerele maritime folosesc materiale existente, care altfel ar fi poluat Pământul și mai mult.

Un leac pentru criza globală a locuințelor?

Lipsa locuințelor accesibile este doar un factor care contribuie la criza globală a locuințelor. Aceasta este o problemă extrem de complexă, fără soluții rapide. În multe țări, problema este una de atitudine – se pune prea mult accent pe proprietatea locuinței și mult prea multe persoane tratează proprietatea ca un bun comercial, mai degrabă decât o cerință fundamentală.

Construirea de case mai accesibile nu va rezolva peste noapte criza globală a locuințelor. Dar situația devine din ce în ce mai critică și vremurile disperate necesită o abordare creativă a rezolvării problemelor. În lume există multe milioane de containere maritime neutilizate și multe milioane de oameni care au nevoie de case.

Deci. Sunt containerele maritime viitorul locuințelor accesibile? Nu putem răspunde momentan la această întrebare dar este un domeniul potrivit pentru a începe să căutam.

Cerere acum o ofertă personalizată

Contactează-ne acum la numărul de telefon 0732 414 946 sau trimite-ne o cerere personalizată pentru o cotație rapidă de preț!