Utilizări creative pentru containere modulare

Ce imagine îți vine în minte mai întâi când te gândești la unitățile modulare? Poate că aveți în vedere containerele de depozitare portabile folosite pentru a adăposti echipamente și consumabile valoroase. Sau poate vă imaginați containere de marfă colorate care transportă mărfuri peste mări. Dar știați că containerele modulare pot fi utilizate pentru o varietate de scopuri creative? Multe dintre aceste unități au, de asemenea, viață peste utilizarea prevăzută. Unul dintre motive este faptul că reutilizarea containerelor este o opțiune mai ecologică decât topirea lor odată ce și-au îndeplinit scopul inițial.

Arhitecții, designerii și planificatorii găsesc de zeci de ani modalități inventive de a utiliza containerele modulare ca elemente structurale. Potrivit Places Journal, tendința de „urbanism de containere” a început în anii ’60 și a cunoscut o renaștere cu noul mileniu:

„În loc să încerce să construiască un ansamblu urban ideal și de sine stătător, urbanismele containerului învață să folosească infrastructura existentă și artefactele industriale în uz, cum ar fi cutia de transport – încurajând o viziune a orașului la fel de proaspătă ca cel mai recent tweet și la fel de august. ca piață de rulote. ”

Iată doar câteva moduri inspirative de utilizare și reutilizare a containerelor modulare pe tot globul:

Transport

Anul trecut, Yoav Messer Architects și-au propus podul Econtainer de 525 de metri lungime, un pod realizat din containere maritime second-hand care va conecta Lod Road de Parcul Național Arial Sharon din Tel Aviv, Israel. Podul poate sprijini traficul pentru vehicule ușoare si pietoni, inclusiv biciclete și motoscutere.

Locuinte

Casa Oruga” este ceea ce Sebastian Irarrazaval numește casa pe care a proiectat-o folosind containere maritime. Casa permite patrunderea curentilor de aer din ambele părți, economisind energie care ar fi fost folosita pentru aerul condiționat în căldura din Chile. În Norvegia, doi studenți de la Universitatea Stavanger au propus utilizarea unităților modulare pentru a rezolva criza locuințelor studenților din țară. Containerele maritime au fost echipate cu bucătării, dormitoare și multe altele. Containerele maritime nu sunt singurele unități care sunt refolosite în alte scopuri: o firma de cercetare in domeniul arhitecturii din Los Angeles a folosit containere maritime pentru a crea case low-cost, dar in stil modern, în California.

Educatie

Școala Costa Mesa Waldorf din California este realizată din 32 de containere maritime second-hand. Construite în mai puțin de 100 de zile, clădirile servesc ca săli de clasă, laborator de știință, salon pentru studenți și multe altele.

Agricultura

Începând cu 2010, compania FreightFarms, din Boston, a început să cumpere și să recondiționeze containere frigorifice neutilizate pentru a crea ferme interioare hidroponice complete. Fiecare FreightFarm poate produce sute de capete de salată sau alte verzi în fiecare săptămână, tot anul și în orice locație. FreightFarm de la Boston Latin School permite studenților să crească produse proaspete pe tot parcursul anului.

Retail

În New Jersey, containerele maritime sunt utilizate ca magazine de-a lungul țărmului Jersey. De la înghețată ambulantă până la vânzarea artelor, aceste containere au fost modificate pentru a satisface eficient nevoile de vânzare cu amănuntul. Unele containere martime au fost chiar transformate în mall-uri întregi, ca acesta în Noua Zeelandă. În Africa de Sud, un centru de retail format din 27 de containere maritime a fost deschis anul trecut.

Crize umanitare

În Hawaii, criza de locuințe este combătută de Centrul de servicii de navigație pentru locuințe Hale Mauliola, realizat în totalitate din containere maritime modernizate și adăpostind până la 90 de persoane simultan. Pentru a ajuta la ameliorarea crizei de refugiați din Europa, compania-mamă a lui WillScot, Algeco Scotsman (AS), folosește containere modulare pentru a crea spații de cazare sigure și curate pentru mii de persoane din Germania. AS va oferi unitățile sale de închiriere configurate ca facilități de ședere pe termen scurt pentru solicitanții de azil și / sau un sat complet la cheie, inclusiv catering, agrement, spitale, școli etc.

Containere maritime ca școală? O idee pentru a asigura educația copiilor străzii

Proiectul OoSC va înființa, până în primul trimestru al anului 2020, 50 de școli din containere maritime în patru orase din India, Nepal și Bangladesh.

Un proiect inovator a fost lansat în India pentru a aborda problema asigurării unei educații de calitate pentru copiii străzii din Commonwealth. Denumit proiectul Out of School Children (OoSC), își propune să înscrie si să educe 127 de milioane de copii care au renuntat la școală în țările Commonwealth-ului, cu un accent special pe cei 17,7 milioane de copii din India. A fost înființat de educatorul Amreesh Chandra care transformă containerele maritime în săli de clasă. Proiectul OoSC va înființa 50 de școli din containere în patru orase din India, Nepal și Bangladesh, până în primul trimestru al anului 2020.

Datorită asamblării rapide, utilizarea containerelor maritime ajută la instalarea ușoară a infrastructurii de învățământ. Chandra a spus: „Astăzi există mai mulți copii în școală în întreaga lume decât în orice alt moment din istorie, dar există încă 262 de milioane de copii care nu sunt. Proiectul OoSC se va concentra pe punerea în aplicare a infrastructurii. “Proiectul, a adăugat el, se concretizează în Gorakhpur, UP, al doilea va apărea în scurt timp în Mirzapur, UP, iar al treilea la periferia unui sat de lângă Jaipur.

Sursa www.financialexpress.com

Sunt containerele maritime răspunsul la criza globală a locuințelor?

Milioane de containere maritime raman neutilizate. Ar putea fi acest lucru un răspuns la criza globală a locuințelor? Experții în containere maritime de la www.vanzaricontainere.ro cauta raspunsuri la aceasta intrebare.

Vremurile disperate apelează adesea la soluții radicale. Daca un lucru din lume este sigur, acela este ca exista containere maritime. În lume exista până la 40 de milioane de containere maritime, iar experții cred că în prezent sunt utilizate doar șase milioane.

Cine ar locui intr-un container maritim?

Containerele maritime sunt construite pentru a fi puternice, sigure și practice. Acestea sunt modalitati ieftine pentru depozitare, dar oferă o cazare confortabilă? Ideea de a locui într-un container maritim ar putea atrage unele scepticisme, ca fiind nepractice și poate chiar puțin ciudate. Este important să ne gândim la containerele maritime nu ca la produse finite, ci ca la materii prime – ca exoscheleturi pentru viitoarele case. Pentru că într-adevăr, nu există nicio limita pentru ceea ce poți face cu un container maritim.

Ele pot fi ușor izolate și pot fi dotate cu ferestre, uși, pereți despărțitori interni, electricitate și apă curentă – tot ceea ce este necesar pentru locuirea umană. Un singur container maritim poate fi transformat într-o locuință confortabilă în cel mai scurt timp. Dar dacă este nevoie de mai mult spațiu, puteți face conexiunea cu mai multe containere, unul peste altul.

Dacă vă întrebați cu adevărat dacă oamenii ar trăi confortabil în containere maritime convertite in case, luați în considerare popularitatea pe care, containerele maritime convertite pentru uz comercial, incepe sa o aiba. Dacă sa foloseasca containerele maritime ca locuințe accesibile, este bine de stiut că mulți nu se gândesc la acest lucru atât de mult inca.

Urbanizarea care nu lasă pe nimeni în urmă

Utilizarea containerelor maritime pentru locuit este o formă de construcție modulară. Cea mai mare parte a lucrărilor se pot face in halele noastre de la www.vanzaricontainere.ro urmand ca dupa finalizare sa fie pur si simplu transportate si instalate in locatia dorita de dvs.. Există numeroase exemple de spatii din diferite locatii din Europa care au fost construite rapid bazate pe containere maritime pentru a crea noi locuri pentru cazarea muncitorilor de pe santiere, locuri de odihna pentru soferi sau locuri de joaca. În câteva luni, se poate transforma o bucată de teren neutilizată într-un nou complex. Comparativ cu un spațiu de locuit standard, nu costă deloc mai mult să convertiti un container maritim într-o casă. Costurile de intretinere sunt minime; consideram că toate casele din containere modulare cu electricitate pot fi folosite pentru mai puțin de 220 lei pe lună.

Containere maritime vin ca solutie a mai multor crize

Dincolo de furnizarea de locuințe accesibile de înaltă calitate, convertirea containerelor maritime pentru uz uman abordează o altă problemă majoră cu care se confruntă lumea în prezent – încălzirea globală.

De ce există atât de multe containere neutilizate în lume? Se datorează faptului că poate fi costisitor ca ele sa fie returnate goale dupa ce marfa a fost descarcata. Prin urmare, multe firme de transport maritim aleg să folosească containere maritime noi de fiecare daca cand fac un transport. Rezultatul final este un sistem extrem de ineficient și milioane de containere neutilizate sunt lasate să ruginească în întreaga lume.

Desigur, aceste containere se pot recicla, dar topirea lor folosește aproximativ 8.000 kWh de energie. Convertirea acestora, însă, poate utiliza mai puțin de 400 kWh.

Acesta este doar un motiv pentru care containerele maritime convertite sunt considerabil mai ecologice decât alte tipuri de clădiri. Industria cimentului este unul dintre cei mai mari producători de dioxid de carbon din lume. Pe lângă reducerea emisiilor care ar proveni dintr-o construcție tradițională, containerele maritime folosesc materiale existente, care altfel ar fi poluat Pământul si mai mult.

Un leac pentru criza globală a locuințelor?

Lipsa locuințelor accesibile este doar un factor care contribuie la criza globală a locuințelor. Aceasta este o problemă extrem de complexă, fără solutii rapide. În multe țări, problema este una de atitudine – se pune prea mult accent pe proprietatea locuinței și mult prea multe persoane tratează proprietatea ca un bun comercial, mai degrabă decât o cerință fundamentală.

Construirea de case mai accesibile nu va rezolva peste noapte criza globală a locuințelor. Dar situația devine din ce în ce mai critică și vremurile disperate necesită o abordare creativă a rezolvării problemelor. În lume există multe milioane de containere maritime neutilizate și multe milioane de oameni care au nevoie de case.

Deci. Sunt containerele maritime viitorul locuințelor accesibile? Nu putem raspunde momentan la aceasta intrebare dar este un domeniul potrivit pentru a incepe sa cautam.

Containere modulare termoziolate

Reprezinta solutia la indemana oricui pentru spatiu necesar.

Din punct de vedere tehnic, containerele modulare se caracterizeaza printr-o construire robusta , avand strutura de rezistenta realizata din tabla de minim 3 mm grosime, asamblata prin sudura, asigurand astfel rigiditatea struturii metalice si posibilitatea mutarilor acestor containere modulare fara a se deterior sau contorsiona.

Termoizolarea completa, ofera un grad ridicat de protectie termica si fonica, avand consumuri minime cu incalzirea respectiv racirea spatiilor astfel obtinute, containerele modulare avand pardoseala, peretii si acoprisul complet termoizolate cu panouri sandwich tristrat tabla-spuma poliuretanica – tabla, de minim 60mm grosime asigurand un coeficient de transfer termic de 0.30 Kcal/mqhC si avand culoarea alb-gri ral 9002

Domeniile de folosinta sunt multiple, astfel, putem folosi containerele modulare ca containere dormitor, containere birou, containere de paza, containere vestiar sau containere sanitare

Domeniile nu se opresc aici, ele avand o multitudine de intrebuintari in diverse domenii.

De asemenea, prin unirea containerelor modulare se obtin spatii largi, deschise, cu sau fara pereti despartitori, astfel pot fi sali de sedinta, cursuri, puncte de prim ajutor, sau containere de locuit. diverse modele de containere sanitare simple sau combinate cu posibilitati multiple de dotare si echipare

Una din intrebuintarile frecvente o reprezinta containere de locuit, case din containere, unde asambland doua, trei sau mai multe containere modulare se obtine spatiul necesar fiecaruia, in functie de necesitati si posibilitati putem adapta ofertele noastre astfe incat sa ne incadram in ceea ce va doriti, Oferte de pret de containere modulare de locuit, gasiti pe pagina noastra de preturi containere.

Modelele pot fi dotare cu instalatie electrica, avand posibilitatea sa le personalizati, atat din punct de vedere al realziarii ei, cat si din punct de vedere al puterii instalate.

Pardoseala are stratul finit din covor PVC de trafic greu (Tarchett) avand astfel garantia ca in timp aceasta nu se va deterioara, si nu va avea modificari de textura, culoare sau ate deterioari ce ar produce necesitatea schimbarii ei premature.

Tinand cont ca aceste containere modulare le realizam pentru vanzare, sunt containere de vanzare , le putem personaliza si dota cu tot ceea ce aveti nevoie,astfel incat spatiul si destinatia lor sa fie perfect adaptata la ceea ce aveti nevoie

Totul despre containere modulare…

Cine şi-ar fi imaginat, că banalul container folosit iniţial pentru transportul în siguranţă şi depozitarea uşoară a mărfurilor va ajunge să aibă utilizări negândite iniţial.

Astăzi cuvântul container desemnează o multitudine de construcţii, cu utilităţi extrem de variate: container pază, container birou, container sanitar, container comercial cu utilizări multiple, container dus-WC, container bucătărie, container dormitor, container vestiar, container spălătorie, containere case, container staţie GPL, container flat pack.

Având o structură metalică cu grosimi între 3 şi 14mm, monobloc sau modular containerul este cel mai apreciat material de construcţie pentru realizare unor amenajări temporare, cu utilităţi variate.

Posibilităţile de personalizare ale unui containere sau ansamblu de containere sunt extrem de variate:

• se poate compartimenta pentru realizarea unui grup sanitar

• se pot monta la ferestre jaluzele interioare sau exterioare

• se pot dota cu aer condiţionat

• poate fi mobilat şi utilat ca orice birou sau locuinţă

• în interior poate fi montată o pardoseală de PVC, mochetă sau parchet

• se pot supraetaja.

Principalele tipuri de avantaje ale acestui tip de material sunt numeroase şi pozitive:

• sunt uşor de confecţionat

• sunt uşor de transportat

• sunt uşor de montat

• pot fi asamblate uşor

• pot fi personalizate divers.

Containerele, se realizează printr-o construcţie sudată, ce le conferă rezistentă în timp, o structură robustă şi durabilă, iar o termoizolarea realizată în mod corect, corespunzător şi complet asigură atât pe timpul verii, cât şi pe timpul iernii un confort termic ridicat.

Posibilitatea montării şi demontării uşoare a modulului fac din acesta un produs uşor şi ieftin de transportat, într-un camion putând să intre 10 astfel de containere. Atât planşeul, cat şi acoperişul sunt îmbinate în piese de colt (turnate) conform normelor ISO de construcţie a containerelor. Datorită posibilităţilor variate de asamblare pot fi realizate clădiri containerizate cu 1, 2 sau 3 etaje, cu scară de acces la exterior sau cu scara interioara, cu holuri, încăperi compartimentate, săli special amenajate.

Containerele modulare pot cuprinde un număr variabil de containere cu facilităţi diverse ce pot fi: dus, wc, pisoar, lavoar, vestiar etc. şi pot fi folosite drept:

• Clădire de birouri

• Birouri organizare şantier

• Sedii de instituţii publice, şcoli, grădiniţe

• Ateliere de lucru şi de reparaţii

• Locuinţe de vacantă, ce pot fi etajate şi personalizate conform preferinţelor proprietarilor

• Hotel cu restaurant, motel

• Locuinţe

• Magazine/Fast food-uri

• Sedii administrative.

Construcţii containerizate cu destinaţie locuinţă

Una dintre cele mai noi întrebuinţări date acestui tip de construcţie modulă din containere este aceea de locuinţă. Acest tip de locuinţă este un container modular realizat la comandă, având posibilitatea de a se uni cu alte containere şi de a forma grupuri din containere, gata echipate pentru a se locui în ele, cu birou, dormitor, baie, bucătărie etc.

Containerul de locuit, realizat din unul sau din mai multe containere, poate oferi avantajul unei locuite de calitate, în care puteţi beneficia de tot confortul unei case clasice. Investiţia într-o astfel de locuinţă container este mult mai mică decât cea a unei locuinţe clasice. Dimensiunile pot fi variate, se poate realiza dintr-un singur container de locuit, sau pot fi mai multe containere modulare de locuit asamblate ca un tot unitar.

Acest tip de construcţie a fost calculat sa asigure maxim de confort atât iarna, cât şi vara, are o structura robustă, asamblată prin sudura, asigurând astfel rezistentă în timp, putând fi mutat şi relocat uşor sau ori de câte ori este nevoie, fără a dăuna cu ceva structurii.

Există şi posibilitatea extinderii ulterioare, adăugând noi module. Locuinţa din containere este o locuinţă robustă, cu posibilităţi de folosire îndelungată, care la un moment dat poate fi şi revândută, dacă este necesar sau nu mai aveţi nevoie de ea.

Un alt tip interesant de container este containerul flat pack

Sistemul FLAT PACK pentru containere oferă posibilitatea transportării într-un singur camion a cat mai multe module, complet echipate, cu cadrele metalice simple.

Acest tip de sistem asigură cele mai eficiente costuri de transport. Produsul nu va avea de suferit din cauza acestei modificări, nu se va deteriora chiar dacă este transportat pe distanţe mai mari, iar montajul se poate realiza extrem de rapid.

Acest sistem flat pack oferă şi mai multă eficienţă şi rentabilitate unui lucru deja eficient şi rentabil.

sursa KanalD

Cat de avantajoase sunt constructiile realizate din containere modulare?

Construcțiile realizate din containere sunt la ora actuală cea mai rentabilă soluție pentru a obține un spațiu utilitar ce oferă tot confortul necesar. Datorită modularității elementelor folosite, ele pot fi asociate și extinse în cele mai variate moduri, cu aplicabilități practice diverse. Pot fi cabine de pază, sediu de birouri sau administrativ, organizare de șantier, magazin, atelier și chiar locuință personală

Construcțiile realizate din containere sunt la ora actuală cea mai rentabilă soluție pentru a obține un spațiu utilitar ce oferă tot confortul necesar. Datorită modularității elementelor folosite, ele pot fi asociate și extinse în cele mai variate moduri, cu aplicabilități practice diverse. Pot fi cabine de pază, sediu de birouri sau administrativ, organizare de șantier, magazin, atelier și chiar locuință personală. Pot fi conectate la utilități, pot fi dotate cu instalații sanitare și sisteme electrice, reușind să ofere toate facilitățile necesare exigențelor noastre actuale de viețuire.

Care sunt principalele avantaje ale construcțiilor din containere modulare?

Datorită caltăților lor deosebite, aceste construcții sunt din ce în ce mai apreciate. Iată care sunt principale motive:

 • fiind realizate din elemente prefabricate, timpul de montare și aducere la varianta optimă de folosire este unul foarte scurt;
 • pentru că se pot demonta sunt ușor de transportat;
 • costrucțiile realizate din aceste materiale oferă tot confortul necesar, indiferent de anotimp;
 • pot îndeplini funcții diverse;
 • datorită modularității, oferă posibilități diverse de personalizare, extindere și înălțare;
 • având o structură robustă sunt rezistente în timp;
 • sunt rezistente la foc, intemperii;
 • materialele din care sunt realizate sunt ecologice și reciclabile;
 • costul de achiziție este unul foarte mic.

Cele mai des solicitate tipuri de astfel de construcții sunt: cabinele de pază, containerele birou, containerele organizare de șantier, containerele unitate de alimentație, containere locuință.

Posibilitatea montării și demontării ușoare a modulelor face din aceste construcții un produs ușor și ieftin de transportat. Datorită variantelor disponibile, pot fi asamblare și realizate  clădiri containerizate cu 1, 2 sau 3 etaje, cu scară de acces la exterior sau cu scară interioară, cu holuri, încăperi compartimentate, săli speciale, bucătărie, baie.

Așadar, există toate motivele pentru a care să alegem acest tip de constucții. Beneficiile pentru utilizatori sunt imediate, iar investiția este una cât se poat de rentabilă pe termen mediu și lung.

De ce să alegem o casă realizată din containere modulare?

Prețurile destul de ridicate ale construcțiilor standard pe structură din beton cu zidărie sau cele realizate pe structură din lemn sau metal, fac uneori dificilă posibilitata de a ne bucura de o astfel de casă prea curând. În aceste condiții alternativa de a realiza o locuință din containere, modifică perspectiva și aduce visul de a avea propria locuință mult mai aproape de momentul prezent. În plus, acest stil de locuință este chiar la modă.

Având în vedere faptul că acest tip de construcții necesită o fundație mult mai mică și au nevoie de o autorizație de construcție temporară, ele pot fi o variantă ideală pentru a beneficia rapid și cu costuri minime, de un spațiu confortabil în care să locuim. Datorită structurii de rezistență și soluțiilor de îmbinare impecabilă și grație posibilității de a dispune de instalații electrice și sanitare de cea mai bună calitate, ele sunt ce mai bună alterntivă la varianta clasică de casă. În plus montarea și exploatarea se poate realiza în cel mai scurt timp posibil.

Casele prefabricate bazate pe structură din oțel ușor, realizate de Cabine Containere oferă fiabilitate, rapiditate în execuție, siguranță și funcționalitate, la prețuri extrem de mici. Resistența oțelului zincat folosit pentru producerea elementelor de construcție este mult superioară materialelor conventionale, oferind un grad mare de protecție împotriva  cutremurelor, umezelii și incediilor.

Printre avantajele alegerii acestui tip de locuință amintim:

 • posibilitate de execuție în cel mai scurt timp cu putință, incomparabil mai mic decât cel necesar realizării oricărui alt tip de construcție clasică și convențională
 • au costuri de achiziție destul de mici
 • este o construcție ecologică și reciclabilă
 • poate fi mutată în altă parte dacă dorim acest lucru
 • poate fi structurată și compartimentată conform preferințelor proprietarilor
 • oferă maximum de confort necesar.

Acest tip de casă din containere oferă toate facilitățile unei locuințe actuale și poate fi o soluție atractivă pentru toți cei care doresc să-și realizeze mai repede visul de a avea o locuință.

De ce să alegeți construcțiile din containere de la Cabine Containere?

Compania oferă clienților cele mai noi și mai adaptate soluții de pe piața producerii, furnizării, transportului și montajului de cabine și containere prefabricate din metal. Toate produsele furnizate respectă cele mai exigente standarde naționale și internaționale din domeniu. Prin experiența acumulată în cei peste 18 ani de activitate, a realizat proiecte diverse, care s-au bucurat de aprecierea clienților din cele mai diverse domenii de activitate.

sursa Capital.ro